Verslag jeugdraad 09.02.2010

Go down

Verslag jeugdraad 09.02.2010

Post  Willem B on Wed Mar 03, 2010 3:36 am

Verslag jeugdraad 09.02.2010


Aanwezig: Thijs Wouters (Chiro Meise), Edithe Sacré, Carmen De Zutter & Tim Delaby (Scouts & Gidsen), Stefanie De Bondt (KLJ), Wouter Lissens, Robin De Backer (Chiroj. Eversheim), Kelsey Pepermans (Chirom. Eversheim), Willem & Wannes Beets (JH Knodde), Koen Robberechts, Michaël Cammaert, David Houthuys & Tom Feytens (JH ’t Sloefke), Jan & Wim Verrezen (KAJ), Ben Dierickx, Jako Cammu & Karen Kempenaers (JH Den Droes), Ellen Van Riet, Lien Vercammen & Dorien van den Berghe (Chiro Westrode), Wim Dantinne (Buurthuis), Rudy Van Ossel (onafhankelijk), Kjell Wouters (ondervoorzitter), Nikolas Van Beersel (penningmeester), Els Seghers (Famuze), Wim Verbeke (Schepen van Jeugd), Anke De Schouwer (speelpleinwerking), Miranda Van Lint (sekretaris),

Verontschuldigd: Bart Mullie, Virginie De Klippel, Marie-Jeanne Thaelemans, Jörgen Noens

Vorig verslag
Goedgekeurd

Film jeugdraad januari
Er waren 180 aanwezigen, voor iedereen was er een drankje en chips voorzien en de film ‘’Up’’ sloeg in als een bom. Voor herhaling vatbaar dus!

Evaluatie ‘’avond van de vrijwilliger’’
Officieel waren er 81 inschrijvingen, maar op de avond zelf waren nog enkele deelnemers meer aanwezig, dus een hele goede opkomst. De persoonlijke uitnodiging heeft zeker vruchten afgeworpen…
Het hele gebeuren werd goedbevonden: stoofvlees met friet, schaatsen met enkele gratis consumpties… zelfs de bus die hing te bengelen was een attractie op zich. Juist een andere afsluiter (dan een drankje in het JH) werd voorgesteld. Het was een succes dat vraagt naar herhaling in 2011!

Huur sporthal/zwembad
Via de sportdienst kan je 1x/jaar/vereniging gratis het zwembad en/of de sporthal afhuren. Je dient hiervoor eerst een datum af te spreken bij de vzw Sport en Recreatie te Meise (02/269.42.73 en vragen naar Katja voor sporthal, Ilse voor zwembad), deze geef je door aan Lieven van de sportdienst op 02/272.00.39 of lieven.vancampenhout@meise.be en zij betalen dan achteraf het factuur. Enkel op deze manier kan je een financiële tussenkomst krijgen, indien de sportdienst niet op de hoogte is = zelf rekening betalen!

Uitleendienst
Dit jaar zal deze uitgebreid worden (alles is reeds besteld) met:
• 2 Calypso’s, ter vervanging van de caleidoscoop, in flight-case
• een gasbbq met 3 pitten en beschermhoes (in plaats van bakplaat en bbq apart)
• cd-speler uit de muziekinstallatie gaat weg uit de uitleen en wordt vervangen door een CD-MP3 speler Denon D4500 met mengtafel (pitch) en dit alles in een flight-case. De DVD-speler blijft, maar komt apart in een flight-case.
Zwerfvuilactie
Deze gaat door op zondag 21 maart 2010, de vuilzakken en handschoenen werden al uitgedeeld op de jeugdraad. Het weekend zelf zal er bij Chiro Meise en Chiro Eversheim nog een container geplaatst worden en komen we rond met grote flessen drank. Al de jeugdverenigingen dienen zelf wel voor fluovestjes te zorgen en drinkbekers. Hieronder een overzicht van wie welke wijk/speelterrein onder handen zal nemen:
• Chiromeisjes Meise Krogstraat en speelplein Wijnberg
• Chirojongens Meise 6-wegjes en speelplein De Nekker
• Chiromeisjes Eversheim wijk en speelplein Eversem
• Chirojongens Eversheim rondom eigen lokalen, Linde, omliggende straten
• Chiromeisjes Westrode speelplein Troostweg
• Chirojongens Westrode speelplein Pollareveld, eigen terrein
• Gidsen speelplein De Vlieten
• Scouts Neromhof
• KLJ & KAJ Wolvertem 2 speelpleinen in Oppem (Halewijn-/Merlijnweg)

Adressen nieuw bestuur jeugdhuizen
De jeugdhuizen hebben hun nieuw bestuur al verkozen of gaan dit kortelings doen. Kunnen jullie de nieuwe gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mail) doorsturen naar miranda.vanlint@meise.be opdat de adreslijst kan aangepast worden. Op deze manier krijgen jullie de verslagen van de jeugdraad en andere info opgestuurd of doorgemaild.

Famuze
Nu zondag 14.02 staat Dance Fever op de agenda. Hopelijk komen er veel 12+-ers de 3 dansen: Zumba, rock’n roll & streetdance eens uittesten en achteraf een slowke doen op de muziek van DJ Koenius.
Vrijdag 12 maart is het Jh Knodde aan de beurt met een DJ-workshop van frères deluxes en dit van 20 tot 22u. Allen daarheen…

Kalender
In bijlage de aangepaste kalender met de activiteiten die reeds gekend zijn voor 2010. Deze keer maar 1 exemplaar per vereniging, maar geef de data door aan jullie teamgenoten.

Animatoren swap-grabbelpas zomer 2010
De jeugddienst is nog op zoek naar 2 animatoren voor juli en 2 voor augustus om de activiteiten van de grabbelpas (8-11 jaar) en de swappas (12-16 jaar) te begeleiden.
• Je dient vrij te zijn van maandag 5 tot vrijdag 29 juli of van maandag 2 tot vrijdag 27 augustus.
• De activiteiten zijn afwisselend qua uur (hele dag, halve dag, enkele uren) en gaan telkens door op maandag, woensdag en vrijdag.
• Je moet 21 jaar zijn en liefst ervaring hebben in het werken met kinderen/jongeren.
Heb je interesse of wil je info, gelieve contact op te nemen met Miranda op de jeugddienst.

Materiaal kampen
Gelieve tegen vrijdag 2 april aan Miranda te laten weten wanneer jullie op kamp vertrekken en wanneer jullie terugkomen (dag, datum, kampadres en verantwoordelijke met telefoonnummer), ritten naar NDJ, welke tenten en materiaal jullie nodig hebben.
Deze lijst wordt bekeken en jullie krijgen antwoord
tegen de volgende jeugdraad van 20 april. Indien er zaken niet kunnen of onduidelijk zijn zal Miranda met jullie contact opnemen.

Officiële aanplakborden gemeente
Merchtemsesteenweg (grens met Merchtem)
Veilinglaan (grens met Londerzeel)
Temsesteenweg (grens met Londerzeel)
Imde Centrum (kruispunt Bierbierstraat >< Drijpikkelstraat)
Vier Eiken (begin Drijpikkelstraat aan A12)
Sportschuur Wolvertem
Westrode (kruispunt Londerzeelsesteenweg – Westrodestraat)
Nerom (kruispunt Neromstraat >< Nieuwenrodestraat)
Kapellelaan (grens met Nieuwenrode ter hoogte van Prinsendreef)
St-Brix.Rode (begin Broekstraat)
Vilvoordsesteenweg (kruispunt Kapellelaan)
Nieuwelaan (hoofdingang Plantentuin)
W.V.D. Berghecentrum
Meise Centrum (Oudstrijdersplein)
Oppem (K. Sterckxlaan thv grens Merchtem)
Meuzegem (pleintje aan de kerk)
Dit dien je aan te vragen bij de Cultuurdienst (cultuur@meise.be).

Andere aanplakborden moeten op privégronden komen, aangevraagd aan de eigenaar, zoniet mag de gemeente deze verwijderen. Deze kun je ophalen bij de TD in de loods.
Op wegen van de provincie (bv. Wolvertemsesteenweg, Nieuwelaan, Veilinglaan,….) is er de overeenkomst om nergens borden te zetten. De provincie haalt deze zonder aankondiging weg en deze krijg je onder geen geding terug.

Jeugdbeleidsplan 2011-2013
Dit jaar dienen we een nieuw beleidsplan op te maken voor jeugd. Hierin komen de vaste agendapunten, maar binnen de jeugdraad vragen ze toch nog extra ondersteuning voor de ‘’fuifzaal’’, een betere website met meer mogelijkheden/links/… en meer panelen voor reclame (V-borden).

Raden
Geen info
Varia
• 12 maart DJ-workshop in JH Knodde met Frères Deluxes
• 13 maart Chiro Eversheim heeft hun Chirobal in zaal St-Cecilia
• 27 februari Retrofuif van Scouts & Gidsen in zaal St-Cecilia


Volgende jeugdraad:
Dinsdag 20 april om 19u30
lokalen Gidsen


Voorzitter: Bart Mullie
Ondervoorzitter: Kjell Wouters
Penningmeester: Nikolas Van Beersel
Secretaris: Miranda Van Lint
avatar
Willem B
Admin

Aantal berichten : 244
Registratiedatum : 2009-12-01
Leeftijd : 35
Woonplaats : Meise

http://knodde.actieforum.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum